dania główne 22.01.2022

makaron z tuńczykiem i oliwkami

30 min
2 porcje
Makaron z tuńczykiem i oliwkami
Piotr Krzeslak, stock.adobe.com
0

Tak prosty, ale tak pyszny włoski makaron z pewnością spodoba się miłośnikom tuńczyka w puszce, oliwek i aromatycznych ziół. Nie ma tu nic zbędnego, więc wybierz ten przepis, jeśli wolisz proste dania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj makaron do Al Dente.

Drobno posiekaj czosnek i smaż go przez kilka sekund na oliwie z oliwek.

Spuść płyn z oliwek i wyślij tam na patelnię.

Po kolejnej minucie dodaj tuńczyka rozgniecionego widelcem i trochę oleju.

Dusić wszystko razem przez 3-4 minuty, włożyć makaron i dusić jeszcze tyle samo.

Dodaj sól, pieprz i włoskie zioła, wymieszaj i rozłóż makaron na talerzach. Udekoruj go liśćmi bazylii.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy