pierwsze dania 22.01.2022

ucho z okoniem morskim i ziemniakami

45 min
6 porcji
Ucho z okoniem morskim i ziemniakami
lilechka75, stock.adobe.com
0

Każdy rodzaj ryby jest gotowany inaczej. Ta różnica w gotowaniu zupy jest szczególnie dobra. Spróbuj ugotować go z okonia morskiego według następującego przepisu. Danie okaże się bogate i niezwykle aromatyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Okonia morskiego oczyść z łusek, wypatrosz, posiekaj i spłucz.

Obierz ziemniaki i marchewkę, pokrój. Obierz cebulę i pozostaw w całości.

W zimnej wodzie dodaj okonia morskiego, cebulę, korzeń pietruszki i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Złów rybę łyżką cedzakową, odcedź bulion przez gazę, wyrzuć cebulę.

Włóż garnek z bulionem do ognia, dodaj ziemniaki, marchewkę i gotuj przez 10 minut.

Dodaj gotowaną rybę, zmiażdżone ząbki czosnku i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj sól, wyłącz ogrzewanie i przykryj przez 20 minut.

Wlej ucho do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy