dania główne 12.02.2022

placki ziemniaczane z cukinii

25 min
4 porcje
Placki z cukinii
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi placków ziemniaczanych z cukinii? Smaczne, aromatyczne, a jednocześnie znacznie lżejsze od ziemniaków. Możesz poeksperymentować z tym, na której tarce zetrzeć warzywa – i za każdym razem konsystencja ciasta warzywnego będzie nowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię na średniej tarce i lekko wyciśnij nadmiar płynu.

Dodaj posiekaną cebulę, jajko, mąkę, przyprawy i olej roślinny.

Wymieszaj masę i smaż placki ziemniaczane na średnim ogniu, aż będą rumiane z obu stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy