dania główne 22.01.2022

gotowany indyk z brokułami

40 min
4 porcje
Gotowany indyk z brokułami
iushakovsky, stock.adobe.com
0

Wydawałoby się, że gotowanie indyka nie jest trudne. Ale uwierz mi, jest duża różnica: po prostu ugotuj mięso lub ugotuj je poprawnie. W tej drugiej wersji indyk jest soczysty, aromatyczny i bardzo smaczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pierś z indyka, włóż do rondla i przykryj zimną wodą.

Dodaj sól, liść laurowy, czarny pieprz i pietruszkę związaną w pęczek. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.

Wyłącz ogrzewanie i pozostaw mięso na 15 minut w bulionie.

Brokuły opłucz, podziel na różyczki.

W osobnym rondlu zagotuj osoloną wodę, dodaj brokuły i gotuj przez 5 minut.

Przenieś brokuły do wody z lodem i odstaw na 10 minut.

Połóż brokuły i pokrojonego indyka na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy