dania główne 22.01.2022

klopsiki z rozmarynem

50 min
4 porcje
Klopsiki z rozmarynem
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Świeży rozmaryn jest idealnym dodatkiem do mielonego mięsa. Jego aromatu i lekkiego posmaku nie można pomylić z innymi ziołami. Cóż, jeśli nadal nie możesz zdobyć świeżych ziół, posiekaj suszone liście-igły.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj rozmaryn i posiekaj cebulę. Wyślij je wraz z ryżem do mięsa mielonego i wymieszaj.

Dodaj jajko, sól i pieprz do mielonego mięsa, ponownie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Mokrymi rękami uformuj małe klopsiki i usmaż je na gorącej patelni ze wszystkich stron na złoty kolor.

Przenieś gotowe klopsiki na czystą patelnię, dodaj trochę wody i gotuj pod przykryciem przez 10-15 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy