dania główne 22.01.2022

omlet z serem, boczkiem, szpinakiem i warzywami

25 min
2 porcje
Omlet z serem, boczkiem, szpinakiem i warzywami
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Prosty omlet można łatwo przekształcić w kompletny, obfity posiłek. Dodaj bekon, ser, szpinak i ulubione warzywa. W tym przepisie ważne jest, aby zachować spójność i nie smażyć dodatków. W przeciwnym razie danie nie będzie smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i pokroić w cienkie pióra.

Szpinak opłucz, strząśnij i rozerwij rękami na małe kawałki.

Pokrój ser w cienkie plasterki.

Pokrój paprykę na duże kawałki.

Połącz jajka, mleko, sól i mielony pieprz. Lekko ubij widelcem, aż będzie gładki.

Roztop masło na patelni i dobrze podgrzej.

Ułóż cebulę, paprykę i smaż przez 2-3 minuty na szybkim ogniu, od czasu do czasu potrząsając patelnią.

Wlej mieszankę jajeczno-mleczną i gotuj przez 1 minutę.

Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.

Rozłóż bekon, ser i szpinak równomiernie. Przykryj przez 2 minuty.

Podawaj gotowy omlet na ciepłym talerzu. Możesz dodać zieloną cebulę lub inne warzywa.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy