dania główne 08.02.2023

żeberka wieprzowe w piwie na patelni

3 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe w piwie na patelni
0

Bardzo pikantna i interesująca marynata do żeberek wieprzowych jest uzyskiwana na bazie piwa. Ugotujemy takie danie na patelni, aby alkohol doskonale odparował podczas smażenia. I pozostanie tylko niezwykły posmak, dla którego ten przepis jest tak cenny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marynuj żeberka w piwie przez 2 godziny.

Żeberka wieprzowe w piwie na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Smaż je przez około 20 minut, aż się zarumienią, często obracając.

Żeberka wieprzowe w piwie na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj wszystkie przyprawy, wlej trochę więcej piwa i duś żeberka pod przykryciem, aż będą miękkie.

Żeberka wieprzowe w piwie na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Następnie smaż przez kolejne kilka minut na dużym ogniu, aż wilgoć wyparuje.

Żeberka wieprzowe w piwie na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy