dania główne 21.02.2022

makaron z grzybami i śmietaną

30 min
4 porcje
Pasta z grzybami i śmietaną
0

Makaron z grzybami, śmietaną i bulionem jest bardzo smaczny i aromatyczny dzięki udanej kombinacji składników. Aby nieco obniżyć kalorie, użyj niskotłuszczowej śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj grzyby i drobno posiekaj. Możesz użyć mrożonych.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Smaż grzyby przez 5-7 minut na oleju roślinnym.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj dowolną średniej wielkości kręconą pastę, taką jak penne lub fusilli. Wymieszać.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej bulion mięsny lub warzywny, gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dostosuj smak do soli i przypraw, następnie wlej śmietanę i gotuj danie przez kolejne 3 minuty.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj makaron na ciepło, posypany startym parmezanem i świeżymi posiekanymi ziołami.

Pasta z grzybami i śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy