dania główne 22.01.2022

filet z kurczaka w majonezie z grilla

20 min
2 porcje
Filet z kurczaka w majonezie z grilla
0

Aby filet z kurczaka był jak najbardziej delikatny i soczysty, lepiej pozwolić mu marynować przez co najmniej pół godziny. Idealnym rozwiązaniem jest pozostawienie go na noc. W podobny sposób można gotować czerwone mięso.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Pokrój na małe kawałki,po drodze odcinając nadmiar.

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Sól i dodaj przyprawy do smaku. Pamiętaj, że majonez zawiera również sól. Aby uzyskać jaśniejszy smak, możesz użyć kolendry, papryki lub gotowej mieszanki do kurczaka (Kebab).

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj majonez o dowolnej zawartości tłuszczu i posiekany czosnek. Zamiast zwykłego czosnku można użyć suszonego mielonego.

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wrzuć filety z majonezem i czosnkiem. Przykryj miskę folią i umieść w chłodnym miejscu do marynowania. Poczekaj pół godziny do godziny.

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozgrzej grill i ułóż kawałki kurczaka. Przykryj i gotuj, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy – około 6 do 7 minut.

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj filety od razu, ze świeżymi warzywami, ziołami, sosami.

Filet z kurczaka w majonezie z grilla: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy