pierwsze dania 14.03.2022

marynata z wieprzowiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynata z wieprzowiną
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Marynata jest bardzo rzadko gotowana na wieprzowinie. Zwykle jest to podroby, kurczak lub maksymalnie wołowina. Ale sugeruję, aby nie oznaczać całkowicie wieprzowiny i wypróbować tę opcję. Po prostu nie oszczędzaj czasu na bogaty bulion.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj wieprzowinę wodą i gotuj przez około godzinę na małym ogniu. Odcedź bulion według uznania.

Wyślij jęczmień do wrzącego bulionu i gotuj zgodnie z instrukcjami. 10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.

Posiekaj cebulę, pokrój marchewki i ogórki w drobną kostkę i dodaj do zupy, gdy ziemniaki się ugotują.

Dopraw marynatę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy