sałatki 22.01.2022

Sałatka z wodorostów, kalmarów i jajek

15 min
4 porcje
Sałatka z kapustą morską, kalmarami i jajkami
Anzhela, stock.adobe.com
0

Nie lubisz kapusty morskiej? Wypróbuj ten przepis, a radykalnie zmienisz zdanie! Obfita sałatka może być podawana nawet jako samodzielne danie. Nie zapominaj, że po dodaniu majonezu okres przydatności do spożycia skraca się do 12 godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz kalmary w osolonej wrzącej wodzie i gotuj przez 4 minuty.

Połóż kalmary na talerzu, ostudź i pokrój.

Obierz jajka i posiekaj.

Wymieszaj kapustę morską, jajka i kalmary.

Dodaj zmielony pieprz i sól.

Dopraw sałatkę majonezem i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy