sałatki 22.01.2022

Sałatka z tuńczyka, mango i cebuli

15 min
3 porcje
Sałatka z tuńczyka, mango i cebuli
lblinova, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz egzotyczne potrawy, spróbuj zrobić sałatkę z tuńczyka, mango i fioletowej cebuli. Słodki owoc ciekawie łączy się z rybą. Tuńczyk będzie potrzebował lekko solonego. Można go kupić w sklepie lub zrobić samemu.

Składniki

  • tuńczyk (małosolny) – 200 g
  • Mango (Dojrzałe) – 1 rzecz
  • cebula fioletowa - 1 rzecz
  • Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z tuńczyka i obrane Mango pokroić w drobną kostkę.

Obierz fioletową cebulę i pokrój w półpierścienie.

Opłucz warzywa, strząśnij z wody i posiekaj.

Połącz cebulę, Mango, filety z tuńczyka i zioła.

Sól, dopraw sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy