sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z grzybami, koreańską marchewką i jajkiem

25 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z grzybami, koreańską marchewką i jajkiem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Francuskie sałatki można przygotować z szerokiej gamy składników. Najważniejsze jest to, że harmonijnie łączą się ze smakiem i kolorem. Dziś proponuję gotować ze smażonych grzybów, warzyw i jajek. Nawet początkujący kucharze mogą zrobić takie danie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz grzyby i drobno posiekaj.

Obierz cebulę i posiekaj.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż cebulę z grzybami i smaż do miękkości.

Obierz i zetrzyj ziemniaki, jajka.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, smażone grzyby, koreańska marchewka i jajka. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.

Można posypać ziołami, udekorować grzybami lub kawałkami gotowanych warzyw. Przed podaniem włóż sałatkę do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy