sałatki 22.01.2022

warstwowa sałatka z paluszków krabowych, czerwonej ryby, sera i warzyw

20 min
5 porcji
Warstwowa sałatka z paluszków krabowych, czerwonej ryby, sera i warzyw
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Nawet najbardziej nastrojowi goście będą zachwyceni tą wspaniałą sałatką. Obfitość owoców morza, przepyszne warzywa i delikatny ser łączą się w niesamowity bukiet smaków. W przezroczystej misce sałatka będzie wyglądać jeszcze piękniej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę i paluszki krabowe.

Zetrzyj ser, obrane ziemniaki i marchewkę.

Krewetki opłucz wrzącą wodą. Odłóż kilka sztuk do dekoracji, posiekaj resztę.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, czerwona ryba, jajka, paluszki krabowe, krewetki, ser i marchewka. Po każdej warstwie Dodaj do smaku pieprz, sól i majonez.

Na wierzchu ugotowany ryż, udekoruj krewetkami i czerwonym kawiorem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy