sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, awokado i fety

10 min
2 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, awokado i fety
Y, stock.adobe.com
0

Kolejny przepis dla miłośników czerwonych ryb. Sałatka jest doprawiona naturalnym jogurtem, sokiem z cytryny i olejem. Biorąc pod uwagę, że przepis wykorzystuje solone ryby i ser, należy użyć minimalnej ilości soli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać i pokroić na małe kawałki.

Pokrój czerwoną rybę, pokrusz fetę rękami.

Sezam suszyć przez kilka minut na patelni.

Połącz awokado, ryby, rukolę, fetę i sezam.

Dodaj sól, pieprz, jogurt, sok z cytryny i oliwę z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy