sałatki 22.01.2022

Sałatka z krewetkami, komosą ryżową i grejpfrutem

20 min
4 porcje
Sałatka z krewetkami, komosą ryżową i grejpfrutem
M.studio, stock.adobe.com
0

Starasz się jeść dobrze? Następnie przygotuj zdrową sałatkę na lunch z krewetkami, grejpfrutem, awokado i komosą ryżową. Gotuj płatki przez 15 minut w niewielkiej ilości wody i włóż do durszlaka. Pozostałe kroki są szczegółowo opisane w przepisie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupki i skrop sokiem grejpfrutowym.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Obierz fioletową cebulę, czosnek i drobno posiekaj.

Obierz grejpfruta, zawiń i rozbij rękami na małe kawałki.

Zmiel dwie gałązki pietruszki, jedną zachowaj do dekoracji.

W dużej salaterce połącz komosę ryżową, awokado, grejpfruta, cebulę, czosnek, krewetki i natkę pietruszki.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Ułóż sałatkę na talerzu i udekoruj pozostałymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy