sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z indykiem, awokado i kozim serem

15 min
5 porcji
Sałatka mięsna z indykiem, awokado i kozim serem
timolina, stock.adobe.com
0

Ta sałatka jest często przygotowywana w Ameryce. Zwykle używa się do tego mięsa z kurczaka i sera Roquefort. Dzisiaj postanowiłam trochę poeksperymentować i gotować z indykiem i kozim serem. Ta wersja Dania wydaje mi się znacznie smaczniejsza!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka, pomidory koktajlowe, kozi ser, bekon i obrane jajka.

Smaż boczek na oleju roślinnym przez 1,5-2 minuty, od czasu do czasu obracając.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Połóż kawałki liści sałaty na talerzu. Lekko sól i pieprz.

Następnie ułóż ser, smażony boczek, awokado, indyka, pomidory koktajlowe i jajka w paski. Sól i pieprz.

Wymieszaj oliwę z oliwek i musztardę Dijon.

Polej sałatkę przygotowanym dressingiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy