sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa &171;siedem warstw & 187;

25 min
6 porcji
Sałatka warstwowa
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Popularna amerykańska sałatka. Czego tu nie ma: liście sałaty, warzywa, jajka, ser, a nawet smażony boczek. Apetyczne danie można podawać osobno i wystarczy na obfitą przekąskę. Wygrana-wygrana na każde wakacje!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozerwij liście sałaty rękami na małe kawałki.

Pokrój pomidory, obrane jajka i cebulę w pierścienie.

Zetrzyj ser, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i majonezem.

Boczek pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na suchej patelni.

Ułóż liście sałaty, pomidory, groszek, jajka i cebulę warstwami. Po każdej warstwie dodaj sól i mielony pieprz do smaku.

Ułóż warstwę sera z majonezem, spłaszcz i dodaj kawałki boczku. Włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy