sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem"Królewski"

20 min
4 porcje
Śledź pod futrem
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że śledź pod futrem to proste i przyziemne danie? Dodaj trochę owoców morza, czerwony kawior i zamieni się w królewską ucztę. Umieść taką sałatkę na świątecznym stole, a Goście otrzymają komplementy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie, kalmary, krewetki i cebulę. Ugotowane warzywa obrać i zetrzeć.

Ułóż ziemniaki, cebulę i krewetki warstwami. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Następnie ułóż marchewki, śledzie i czerwony kawior. Ponownie pieprz, sól i posmaruj maoynezem.

Rozłóż kalmary równomiernie i przykryj warstwą buraków. Dodaj pieprz, sól i majonez.

Możesz udekorować sałatkę połówkami jajka i zjeżdżalnią kawioru. Przed podaniem zaparz naczynie przez 1,5 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy