napoje 28.05.2023

kwaśny kwas w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas kwasowy w domu
luckyli, stock.adobe.com
0

Podobnie jak inne tradycyjny napoje, kwas chlebowy ma wiele interpretacji. Bardzo lubię kwas chlebowy, ponieważ najlepiej orzeźwia w upale. Więc dalej w przepisie powiem Ci, jak prawidłowo ugotować go w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb i osusz w piekarniku.

Włóż do czystego słoika i zalej 2 litrami wrzącej wody.

Pozostaw w ciepłym miejscu na 1.5 godziny.

Odcedź obrabiany przedmiot. Ponownie wlej kolejne 1,5 litra wrzącej wody do chleba.

Pozostaw obrabiany przedmiot w ciepłym miejscu na kolejne 2 godziny.

Rozcieńczyć drożdże w ciepłej wodzie zgodnie z instrukcją.

Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw obrabiany przedmiot w ciepłym miejscu na 12 godzin.

Odcedź kwas chlebowy, butelkuj i pozostaw w lodówce na kolejne pół dnia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy