napoje 02.06.2023

galaretka z mrożonego rokitnika

20 min
12 porcji
Galaretka z mrożonego rokitnika
Olivka888, stock.adobe.com
0

Taki napój można podać na deser, zamiast herbaty lub po prostu. Pachnąca galaretka z mrożonego rokitnika zachwyci bogatym smakiem i pięknym kolorem. Określona ilość skrobi wystarcza, aby gęstość galaretki była średnia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić rokitnik w temperaturze pokojowej.

Zmiel jagody w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito.

Zagotuj wodę, dodaj puree z rokitnika, cukier i gotuj przez 5 minut.

Wymieszaj skrobię ze 150 ml zimnej wody i wlej cienkim strumieniem do gotującego się kompotu, ciągle mieszając.

Gotuj wszystko razem przez 2-3 minuty, zdejmij z ognia i ostudź.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy