sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, awokado i brukselki

20 min
3 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, awokado i brukselką
New Africa, stock.adobe.com
0

Miniaturowy rodzaj brukselki bawi dzieci, więc zazwyczaj takie potrawy są dla nich popularne. Jeśli główki kapusty są zbyt duże, pokrój je na pół lub nawet na ćwiartki. W przeciwnym razie przygotowanie jest zaskakująco proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj brukselkę w osolonej wodzie przez 5 minut.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.

Połącz szpinak, rybę, brukselkę i awokado.

Sól i dopraw sałatkę olejem. W razie potrzeby dodaj pestki dyni lub siemienia lnianego.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy