przekąski 21.06.2023

Tatar z łososia

20 min
2 porcje
Tatar z łososia
ange1011, stock.adobe.com
0

W menu każdej francuskiej restauracji znajduje się tatar z łososia. Proponuję dziś zostać w domu i samemu przygotować wykwintne danie. Aby to zrobić, rybę należy lekko zamrozić, a następnie drobno posiekać i wymieszać z dodatkami. Pozostałe szczegóły znajdują się w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż łososia do zamrażarki na 30 minut.

Drobno posiekaj łososia i obraną cebulę.

Wymieszaj półfabrykaty w misce, dodaj olej, ocet, sosy, sól i mielony pieprz. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 20 minut.

Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.

Posiekaj miąższ owocu, wymieszaj z sokiem z cytryny.

Umieść pierścień do serwowania na talerzu, ułóż warstwę awokado.

Dodaj półfabrykat z rybą i lekko ubij.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy