przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka w stylu domowym

15 min
4 porcje
Koreańska marchewka w domu
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Tego przepisu nie można nazwać prostym, ale marchewka zawsze okazuje się pyszna. Ważne jest, aby nie pomylić się z sekwencją działań. Zimna marynata, która jest dodawana do gorącego oleju, nie będzie w stanie uzyskać pożądanego efektu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i gałkę muszkatołową, wymieszaj.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Wlej olej do marchewki, odcedzając cebulę przez sitko. Wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.

Wymieszaj wodę z octem, cukrem i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Wlej powstałą marynatę do marchewki i wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1,5 do 2 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy