przekąski 28.06.2023

Julienne z suszonych grzybów

1 godz. 0 min.
2 porcje
Julienne z suszonych grzybów
bbivirys, stock.adobe.com
0

Julienne jest doskonałym przykładem tego, jak proste składniki mogą przekształcić się w wykwintne i smaczne danie. Nawet suszone grzyby wchodzą w grę – i okazuje się, że nie jest gorzej niż ze świeżymi. Jeszcze bardziej aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz grzyby przez godzinę w zimnej wodzie, a następnie gotuj do miękkości i posiekaj.

Posiekaj cebulę i smaż do połowy.

Dodaj grzyby i smaż na złoty kolor.

Wymieszaj wszystko z mąką, dopraw i po kilku minutach wlej śmietanę.

Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gęsty.

Włóż julienne do foremek, posyp tartym serem i wyślij na 15 minut do piekarnika w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy