przekąski 30.06.2023

klasyczny tatar z łososia i awokado

20 min
4 porcje
Klasyczny tatar z łososia i awokado
chandlervid85, stock.adobe.com
0

Klasyczny tatar z łososia i awokado jest nie tylko dla Francuzów, ale także dla mojego gospodarstwa domowego. Świeży lub lekko solony łosoś w połączeniu z awokado nie pozostawia ich obojętnym. Po wypróbowaniu tego przepisu raz gotuję w ten sposób Tatar cały czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj czerwoną cebulę i koperek, dobrze wymieszaj, sól do smaku i pieprz.

Drobno pokrój łososia w kostkę. Pokrój awokado i skrop sokiem z cytryny.

Wymieszaj łososia i cebulę i pozostaw na 5 minut do marynowania.

Użyj koła do gotowania, aby złożyć Tatar. Połóż łososia z cebulą na dnie, a następnie warstwę awokado. Aby podać, możesz usmażyć kilka grzanek z bagietki i położyć je na Tatarze.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy