przekąski 22.01.2022

Shawarma z indykiem, serem i piklami

25 min
4 porcje
Shawarma z indykiem, serem i piklami
Danil szyn, stock.adobe.com
0

Czasami chcesz zjeść soczystą i satysfakcjonującą shawarmę. Ale w tym celu nie musisz szukać straganów ani kawiarni. Zaopatrz się w odpowiednie produkty i przygotuj pyszną przekąskę w domu. Proponuję mój ulubiony przepis na shawarmę z indykiem, serem i piklami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pierś z indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż indyka i smaż do miękkości ze wszystkich stron.

Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.

Pokrój ser w cienkie plasterki, ogórki i pomidory.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.

Z szerokiej strony na dolnej trzeciej ułóż indyka, pomidory, ogórki i ser.

Delikatnie wsuń krawędzie do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.

Zrumień gotową shawarmę na suchej patelni po obu stronach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy