przekąski 22.01.2022

kanapki z czerwoną rybą i jajkiem

10 min
2 porcje
Kanapki z czerwoną rybą i jajkiem
PINKASEVICH, stock.adobe.com
0

Kanapki z czerwoną rybą i jajkiem nie są zbyt wygodne do zabrania ze sobą lub gotowania w drodze. A ryba nie jest przechowywana przez długi czas. Ale to idealne zbilansowane śniadanie. Wystarczy uzupełnić go najprostszą sałatką warzywną i filiżanką aromatycznej kawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajko do miękkości, obierz i pokrój na pół.

Cienko pokrój awokado lub zetrzyj widelcem. Pieprz i połóż na chlebie. Możesz skropić sokiem z cytryny.

Na wierzch ułóż kawałki solonej lub wędzonej czerwonej ryby i połówki jajka.

Udekoruj kanapki posiekaną zieloną cebulą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy