sałatki 24.07.2023

Sałatka z pieczonego bakłażana i koreańskiej marchewki

35 min
5 porcji
Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki
0

Latem nie przegap okazji, aby rozpieszczać rodzinę tą wspaniałą sałatką. Lepiej gotować dużo na raz, ponieważ jest doskonale przechowywany w lodówce do 5 dni. Co więcej, smak z czasem staje się tylko lepszy. Dzielę się z Tobą przepisem na ulubione danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany w kostkę i umieść w osolonej wodzie na 10 minut.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połóż bakłażany na ręczniku papierowym i dobrze osusz.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż bakłażana do miękkości.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połóż na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Paprykę obrać i pokroić.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Połącz paprykę, pieczony bakłażan i koreańską marchewkę.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Dodaj zmielony pieprz, sól i ocet. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Sałatka ze smażonego bakłażana i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy