przekąski 27.06.2023

pasztet z wątróbki wieprzowej do długotrwałego przechowywania

50 min
6 porcji
Pasztet z wątróbki wieprzowej do długotrwałego przechowywania
qwartm, stock.adobe.com
0

Jeśli masz wolny czas, kup niezbędne produkty i przygotuj pasztet z wątróbki wieprzowej do długotrwałego przechowywania. Później z wdzięcznością przypomnisz sobie tę decyzję i pochwalisz się za ekonomię.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść wątrobę wieprzową z folii i żył, pokrój.

Posiekaj marchewkę i obraną cebulę.

Rozgrzej olej roślinny w kotle, włóż warzywa i smaż do miękkości.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj sól, mielony pieprz, masło i puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Włóż pasztet do czystych, suchych słoików i sterylizuj przez 20 minut.

Zwiń, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń je ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy